Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ωρα για βραβειακια!!!

Και μετα απο 2 εβδομαδες περιπου που μας εδωσε το πρωτο μας βραβειακι η γλυκεια erilia, ηρθε η ώρα να δώσουμε τα δικά μας βραβειάκια,πριν φτασουμε σε αυτο όμως πρπει να απαντήσουμε τις ερωτησούλες λοιπον:
1)Αμαλια :αγαπημενο φαγητο ειναι τα τελεια γεμιστα της γιαγιας που δεν τα πετυχαινει ετσι κανεις άλλος.
Εμμανουελα ¨Φυσικα η ψαρόσουπα όση και να ειναι αν πεσει στα χερια μου δεν μένει!!!

2)Τι δεν μου αρέσει στους ανθρώπους
Α/Ε:Το ψέμα και η υποκρισία

3) Μου αρέσει οι άνθρωποι με τους οποίους κάνω παρέα:
Α:να ειναι αληθινοι 
Ε:να εχουν χιουμορ

4) Με ηρεμεί: 
Α:ενας καφες με την αδελφη μ!
Ε:μια ωραια ταινια 
5) Αγαπώ: 
Α:τις οικογενειακες συγκεντρωσεις
Ε: τις χειμωνιατικες μερες διπλα στην σομπα.
6) Με νευριάζει: 
Α:Τα παντα σχεδον 
  Ε:Η αλλαγη σε οτιδηποτε εχω προγραμματισει 

7) Δεν αποχωρίζομαι ποτέ (αντικείμενο):  
Α:τον καπνο μ δυστυχως
Ε:το κινητο μου  
Οι ερωτησουλες τελειωσαν το βραβειάκι μας το βρήκαμε:


και τωρα πάμε στο δύσκολο μέρος μια που έχουμε μόνο 15 βραβειάκια,ελπίζοντας να μην αδικησουμε κανενα ξεκιναμε.:
 http://thefthing.com/2013/11/29/what-about-the-skirt-thing/
http://koritsiagiaspiti.blogspot.gr/
http://sofan-handmade.blogspot.gr/
http://periperaste-parakalo.blogspot.gr/
http://all-about-arts-gr.blogspot.gr/
http://aneraida.blogspot.gr/
http://e-velona.blogspot.gr/
http://mayasfairytale.blogspot.gr/
http://lamproukam.blogspot.gr/
http://heaven-sofia.blogspot.com/
http://eleftheriacreative.blogspot.gr/
http://misirlouhandmade.blogspot.gr/
http://smaragdenia-roula.blogspot.gr/
http://agelini.blogspot.gr/
http://rena-wwwrena.blogspot.gr/

Τρεχω τωρα να ειδοποιησω τους ιδιοκτητες των σπιτιων να παραλαβουν τα βραβειακια τους...Σας φιλω

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Make over!!!

Καλώς σας βρηκα και παλι...Καιρο τωρα ηθελα να φτιαξω το δευτερο υπνοδωματιο του σπιτιου...στην αρχη ελεγα να το κανω εργαστηριο να στεγασω καπου επιτελους τις ιδεες μυ αλλα τελικα ο μικρος υπερισχυσε και αποφασισα να το κανω παιδικο δωματιο.Οχι οτι θα κοιμαται εκει δλδ καθως κοιμωμαστε μαζι ακομα αλλα να εχει ενα χωρο δικο του οποτε το χρειαζεται...Παλι εμεινα αστεγη αλλα δεν πειραζει...
Ηθελα να ειναι ενα δωματιο με πολυ χρωμα και πολυ ανεμελια και μια που τα οικονομικα δεν ειναι και στην καλυτερη φαση το φτιαξαμε μονοι μας...Δεν εχω φωτογραφιες απο πριν αλλα δεν θα βλεπατε και τιποτα ενδιαφερον.Ενα μικρο κατασπρο δωματιο ηταν με τουρλα τα ασιδερωτα ρουχα ,καθως το σπιτι ειναι μικρο και που να μπουν κι αυτα ...και την κρεμαστρα καθως και το καροτσι του μικρου...δλδ σχεδον αποθηκη ειχε γινει...
Εντελει με λιγο μπλε χωματακι και λιγο θαλασσι η δουλεια εγινε.Το δωματιο αλλαξε τελειως όψη.Αρχικα ήθελα να κανω ριγες ωστε να φαινεται πιο μεγαλο το δωματιο αλλα και αυτο που εκανα τελικος ειχε ακριβως το ιδιο αποτελεσμα.(Οι οριζοντιες ριγες σε  ενα δωματιο δινουν υψος και οι καθετες μακρος)
Εβαλα στον τοιχο μια κατασκευη απο φελιζολ που μας ειχε φτιαξει η αγαπημενη μου θεια Μαρια για την διακοσμηση της πισινασ στο κεντρο που καναμε την βαφτιση και απο την αλλη μερια πανω απο το κρεβατι εβαλα το καγκελο της κουνιας που δεν χρησιμοποιουμε πια.

Βρηκα καμποσα μαξιλαρια που ειχα θαμμενα εδω και εκει και 2 μεγαλες μαξιλαρες απο παλια μαξιλαρια καναπε που τους ειχα αλλαξει υφασμα παλιοτερα.Σκεφτομουν να τους το ξανααλλαξω αλλα τελικα δεν με ενοχλει το χρωματικο αποτελεσμα.Στο πατωμα εβαλα αυτα τα ετοιμα παζλ που σαν καλο εχουν να προστατευουν απο το κρυο τον μικρο οταν καθεται κατω,πλενονται πανευκολα και δεν κρατανε ακαρεα όπως τα χαλια(γιατι εχουμε και ενα θεμα αλλεργικου) , ενας μαυροπινακς αυτοκινητακι αυτο κολλητο στον τοιχο και πολλα αλλα αυτοκολλητα συμπληρωσαν το αποτελεσμα.
Δεν το τελειωσα ακομα αλλα ηθελα πολυ να σας δειξω πως προχωραει...Μην ξεχνατε περιμενουμε τα σχολια σας!




Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Κοσμηματακια!!!

Με αφορμη τα γεννεθλια της ξαδελφουλας μας και μια που ειναι λατρης των μπαλαρινων φτιαξαμε ενα σετακι για εκεινη.

και μια που οταν ξεκινας δυσκολο ειναι να σταματησεις καναμε και ενα φορεματακι σε κρεμαστρα για το λαιμο!!!Enjoy !!!


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Το πρώτο μας Βραβειο!!

Μετά απο τόσο καιρο που ειναι σε λειτουργια το blogοσπιτάκι μας πηραμε το πρωτο μας βραβειο!!!Η χαρά μας ειναι απίστευτη και θέλουμενα ευχαριστησουμε πολυ την erilia με το blog της http://periperaste-parakalo.blogspot.gr/ για το απιθανο βραβειο της.
Θα επιστρέψουμε συντομα να δωσουμε και τα δικά μς βραβειακια!!!Ευχαριστουμε για την στηριξη σας!!

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Help needed!!!



Η γυψογαζα εχει γινει πια το αγαπημενο μου υλικό...Απο την Ανοιξη που πρωτοασχοληθηκα με το υλικο αυτο το αγαπησα και ας μην ηξερα ακομα ποσο πραγματικα θαυματουργο ηταν...Επειτα ειδα τα υπεροχα σπιτάκια της blogoγειτονιας και τα ερωτευτικα.¨Οπως σας ειχα πει στην προιγουμενη αναρτηση μου ζοριστικα χωρις τα καταλληλα υλικα να κανω την προσπαθεια μου για ενα σπιτακι.Εντέλει ενα κουτι του καφε και λιγη γυψογαζα που μου ειχε περισεψει δουλεψαν το αρχικο σχεδιο.
Οσο και να εψαξα όμς δεν μπορεσα να καταλαβω την τεχνικη των σπιτιων , υλικα όπως παστα και πρεμιερ μου ηταν αγνωστα οπότε έκανα οτι νομιζα και τελικα σιγουρα κατι εκανα λαθος.
Πηρα το κουτακι του καφε και το περασα μια γερη βαση ατλακολ μετα εβαλα την βρεγμενη γυψογαζα (σε νερο με αραιωμενη ατλακολ) το αφησα να στεγνωσει τ ιδιο εκανα και με ενα παιχνιδι του μικρου που ηταν μιση μπαλα(για σκεπη).Την αλλη μερα εφτιαξα πορτες και παραθυρα απο φιμο και αφου περασα μια γερη βαση ατλακολ πανω στην γυψογαζα κολλησα τον πηλο.Ε ημουν σιγουρη τι με σιλικονη δεν θα κολλουσε (την εχω πατησει στ παρελθον).επειτα καπου ειχα διαβασει για στοκο (αραγε αυτη να εινα η παστα?πηρα λιπον ξυλστκ και περασα μια στρωση εντελει ΄ομως δεν καταλαβα γιατι να την βαλω αφου η γυψογαζα με την ατλακολ χρωματιζοταν κανονικα.
Επειτα χρωματισα τις δυο κατασκευες.
Καλα εγω ετσι κι αλλιως δεν το εχω και πολυ με τα χρωματα και δεν εχω ασχοληθει καν με decoupage τωρα θα ηταν η πρωτη μου φορα.Θα σας βαλω μως αυριο που θα στεγνωσει τον κουμπαρα μου γιατι αληθεια θελω παρα πολυ την γνωμη των γειτονων μου!!!
Ειμαι σιγουρη οτι κατι εκανα λαθος καθως και με ταλαιπωρησε παρα πολυ η κατασκευη (ισως περισσοτερο απο αγνοια)και δεν εχει καμια σχεση με τα αριστουργηματα που εχω δει στα σπιτακια σας κατα καιρους.
Αν λοιπον δεν σας κανει κοπο θα ηθελα την βοηθεια σας και τις ειλικρινης σας αποψεις...ευχαριστω να εισαστε καλα και να χαμογελατε!!!

Σας παρακαλω για την ειλικρινη σας αποψη ετσι θα μαθουμε απο τα λαθη μας και θα γινουμε καλυτερες!!!!

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τα χάπια μου και ενα ταξι να φυγω!!!

Σας εχει τυχει ποτε να θελετε ντε και καλα να φτιαξετε κατι για να βγαλετε καπου την ενεργεια σας ειτε για να σας ανεβασει ψυχολογικα , και να μην εχετε εκεινη την στιγμη τα απαραιτητα υλικα?Ε κατι τετοιο επαθα και εγω...
.Ηθελα παρα πολυ να δοκιμασω τα απιθανα σπιτακια απο γυψογαζα γιατι ειμαι λατρης ειχα λιγο γυψογαζα λοιπον , αλλα ουτε ενα τετραγωνο κουτι η οτιδηποτε να χρησιμοποιησω σαν καλουπι....Ψαχνοντας αποφασισα εντελει να μην φτιαξω σπιτακι αλλα ενα κουμπαρα...Βρηκα ενα αδειο κουτι καφε και το εντυσα με γυψογαζα αφου το περασα μια καλη στρωση ατλακολ...Έπειτα βρηκα ενα ημικυκλιο απο ενα παιχνιδι του μπομπιρακου και το εντυσα με διαφανεια και αυτο μη ξεχνοντας βεβαια την ατλακολ.Το αφησα να στεγνωσει και ωστοσο ο ξαναπερασα αλλη μια φορα ατλακολ απο πανω για να σκληρυνει κι αλλο...
Τωρα περιμενω να στεγνωσει και δεν εχω ιδεα πως θα βγει εντελει ... σκεφτομουν να το κανω τυπου ιγκλου αλλα δεν εχω ξανακολλησει πανω σε γυψογαζα αυτοξηραινομενο πηλο οποτε δεν ειμαι σιγουρη οτι θα πετυχει...Όπως και να έχει θα κανω μια προσπαθεια και οτι βγει...Βρηκαν και ωρα να τελειωσουν τα χρωματα μου!!!

Με την ελπιδα οτι δεν θα το αφησω στην μεση σας στελνω τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους θα επανελθω με φωτογραφιες και αν ολα πανε καλα με tutorial!!!Φιλια πολλα σε ολους!!!

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Στρουμφοχωριο !!!

Καλησπέρα στην παρεούλα!!Καθως έψαχνα στα απέραντα σοκακια της blogoγειτονιας μας ειδα υπέροχες κατασκευες απο χιλια 2 υλικα ...Ξετρελάθηκα απο το τι μπορει κανεις να δημιουργήσει αρκει να έχει έμπνευση!!!Σε μια απο αυτές τις εκρηξεις εμπνευσεως ειχα σκεφτει και εγω για την βαφτιση του μικρου μου τα στρουμφάκια.Το ζήτημα μετα ήταν οι κατασκευες που θα έμπαιναν πάνω στα τραπέζια και τελικα αποφασιασα να κάνω ενα στρουμφοχωριο.40 εντελως διαφορετικες κατασκευες με κυριο στοιχειο το μανιταρι...Έτσι το μυαλό μπήκε σε εγρήγορση και το αποτέλεσμα ήταν αυτο:
και πόσα υλικά δεν παντρευτηκαν...ξύλο,μέταλο,πέτρα,γυψος,πυλός και φυσικα πολυ πολυ χρώμα για να καταφέρουμε να εχουμε το πιο χαρουμενο στρουμφοχωριο...




Τελικα φάνηκε οτι δεν ήταν όσο δυσκολο νομιζαμε το να γίνουν 40 διαφορετικες κατασκευες.Λιμνούλες , ποταμάκια , θαάλασσα με δελφινάκια έκαναν αμέσως την διαφορά...Οι μπομπονίερες της βάφτισης ήταν και αυτές όλες διαφορετικές.100 διαφορετικά στρουμφάκια μεταλικα σε στικάκια (για να μπορουν να παιξουν τα παιδια) με σμαρτιες στα πουγκάκια , με πολυ γκλιτερ και χρώμα.


Τα καλαθάκια που τις είχαμε τυπου κασπώ ήταν και αυτά στα χρώματα της υπόλοιπης διακόσμησης.
Τέλος φτιάξαμε ταμπελάκια για τις κατασκευες μας με το όνομα του μικρόυ έτσι για να θυμίζουν απο που ήρθαν!!!Τα πανέμορφα καπκεικσ που ειχαν τα προσωπάκια των στρουμφ αλλά και κατι απίστευτα γλυκα διαχειρος θείας Μαρίας και ξαδέλφης Γωγως θα σας τα παραθέσω καποια άλλη στιγμή καθώς επίσης και το απίστευτο βιβλιο ευχών διαχειρος Εμμανουέλας που δεν έχω φωτο τώρα.
Ελπίζω να ευχαριστηθηκατε το στρουμφοχωριο μας και να μας δώσετε και τις δικές σας ιδέες για μια παραμυθένια βάφτιση!!!

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κατι μπλε...

Κατι μπλε για τον διαγωνισμο της Heaven Creations λεπτομερειες θα βρειτε εδω:
http://heaven-sofia.blogspot.com/2013/10/blog-post_22.html
Μπλε το χρωμα του ουρανου , της θάλασσας και της Ελλάδας...

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ερχονται Χριστουγεννα!!!

Γεια σας φίλοι μου μας ετυχε κατι ασχημο αυτες τις μερες όποτε είπα να το ¨ριξω¨ στο ¨ψαχτηρι¨στην γειτονια μας, για να μου φτιαξει την διαθεση.¨Επεσα λοιπον πάνω σε ενα ομορφο blog που μας προετοιμαζει για τα Χριστουγεννα λίγο νωρις , αλλα γιατι όχι αν θές να αλλαξει η ψυχολογια σου αλλα και να ευχαριστηθει τις γιορτες το αγγελουδι σου ποτε δεν ειναι πολυ νωρις....Σας παραθέτω λοιπον τις υπέροχες ιδέες που βρηκα...
http://paizoumemazi.blogspot.gr/
Μην ξεχνάτε ότι και να μας συμβαίνει μπορουμε να χαμογελάσουμε στην καινουργια μερα με απλες και ομορφες κατασκευες απο καρδιας....

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Και λόγω κρίσης...

Δεν ξεχνάμε οτι η κρίση υπάρχει και ειναι δίπλα μας, ο ανθρωπος ομως δεν πρέπει να στερειτε την χαρά απο τα ευτυχή γεγονοτα της ζωής του γι αυτο λοιπον οικονομικες κατασκευουλες για γάμο βάπτιση , γέννα η και τα γεννέθλια των μικρών μας επιβάλονται και ειδού

Παρτυ time

Γεια σας blogoπαρεακι μου ...Με αφορμη τα 2α γεννεθλια του πριγκηπακου που ερχονται σε λιγο καιρο ειπα να σας πω τι εκαν στα πρωτα γεννεθλια του γιατι οι εποχες ειναι δυσκολες και οτι κανουμε μονοι μας ειναι κερδος!!!

Λοιπον για αρχη επρπε να βρω ενα θεμα και μια που ο μικρος ξετρελαινεται με τον Winnie δεν ηταν δυσκολο...Στα πρωτα του γεννεθλια δεν ειχαμε πολλα παιδακια αλλα παρολα αυτα ηθελα το παρτυ μας να ειναι στολισμενο.Τα οικονομικα δεν ηταν στα πανω τους οποτε εκανα το εξης:εψαξα στο internet kai bρηκα φωτογραφιες του winnie τις οποιες και εκτυπωσα σε ενα βιβλιοπωλειο σε κολλες Α3 εκοψα τα περιγραμματα και τα κολλησα στους τοιχους :
Οπώς καταλαβατε τα γεννεθλια μας ειναι τα Χριστουγεννα και μαλιστα την ημερα όποτε βοηθησε και αυτο στην διακοσμηση.Βρηκα ενα Χριστουγεννιατικο δεντρακι επιτραπεζιο και κρεμασα μπαστουνακια γλυφειτζουρια για στολιδια ,απο κατω εχει μια πιατελα με σοκολατενια μπαλακια και μερικες σφυριχτρες.
Φτιαξαμε μερικα χωνακια απο χαρτι για να μπορουν τα παιδια να βαλουν σοκολατες και καραμελες , και μερικες ομπρελιτσες και σημαιουλες για να διακοσμησουμε τα πιατα με τα φαγητα και τα γλυκα.


Τα περισσοτερα πιατα ηταν απλα ...εκτος απο αυτα που εκανε η Αγαπημενη μου θεια Μαρια που ¨εγραψε¨παλι.Το λουλουδακι που βλεπετε στην μπαλασουβλακιων το εκανε εκεινη απο πιπερια!!!
Ηθελα να φτιαξω και την γιρλαντα μονη μου αλλα δυστυχως δεν ειχα χρονο οποτε γιρλαντα , καπελακια,πιατακια ποτηρακια και πηρουνακια τα αγορασαμε απο γνωστο πολυμαγαζο.
Τα δωρακια για τα παιδακια ηταν καδρακια τα οποια ζωγραφισαμε με την αδελφη μου και κολλησαμε αλλουμινενους ηρωες ...εντελει αφησαμε τα παιδακια να επιλεξουν οποιο ηθελαν και να το παρουν στο σπιτι!!!



Λιγο πιο εντονα χρωματα ηθελα αλλα δεν πειραζει και παλι ειχαν περαση!!!Πηραμε μερικα κουτακια σαπουνοφουσκες και αφου επαιξαν λιγο τα παιδια τα εβαλα στα τσαντακια για το σπιτι μαζι με τα γλυφιτζουρακια απο το δεντρο και χωνακια γεματα σοκολατενιες λιχουδιες...
Ειχα εκτυπωσει και μερικες ασπρομαυρες ζωγραφιες του Wιnnie σε διαφορα σκηνικα και με μερικους μαρκαδορους τα παιδια βρηκαν κατι αν ασχοληθουν φυσικα τις πηραν μαζι τους μαζι με αυτα που ειχα εκτυπωσει για τον τοιχο :)
Τελος για να βρουμε να απασχολησουμε λιγο τα παιδια παιξαμε με τα μπαλονια και χορεψαμε στους τρελους ρυθμους του χαρωπα τα 2 μου χερια!!!
Η τουρτα που εφτιαξε η θεια Μαρια εκλεψε τις παραστασεις , και οι παραστασεις που βαλαμε απανω εγιναν το επικεντρο μιας κατασκευης για να θυμωμαστε τα πρωτα γεννεθλια του μπουμπουλινο (θα σας την παραθεσω εν καιρο)
Ελπιζω να σας εδωσα καποιες ιδεες θα χαρω πολυ να δω τα σχολια σας σε λιγο καιρο θα σας δειξω τις νεες κατασκευες που θα φτιαξουμε για τα δευτερα γεννεθλια του πριγκηπακου μας ..... Να εισαστε καλα ολοι και καλες κατασκευες !!!!